Зеленський назвав обсяги вакцини, які Україна отримає до літа
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав обсяги вакцини, які Україна отримає до літа

Зеленський назвав обсяги вакцини, які Україна отримає до літа
Джерело:  online.ua

Україна у майбутні місяці отримає поставки різних вакцин проти коронавірусу COVID-19 загальним обсягом у 10 мільйонів доз. Президент Володимир Зеленський наголосив, що кампанія з масової імунізації стартує вже у поточному місяці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ державного лідера на заходах форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”.

За його словами, вже до літа українська сторона різними шляхами отримає зазначені обсяги.

“Я впевнений, до літа ми матимемо десь 10 млн вакцин. Поставлена задача: де є вакцини — ми беремо вакцини. Я знаю, що європейські країни перевіряють, скільки людей у них готові вакцинуватися, і роблять графік. Я попросив Михайла Федорова разом з Максимом Степановим ще в листопаді підготувати велику платформу, щоб люди мали можливість записуватися”, - зауважив президент.

Зеленський додав, графік підготують до першої хвилі масової вакцинації, а платформу з’єднають із сервісами “Дії”.

“Я думаю, що ми отримаємо більше мільйона (доз) у лютому… Ми домовилися про постачання в Україну вакцин від компаній Pfizer, Sinovak, AstraZeneca і Novavaх. Перший етап вакцинації почнеться вже в цьому місяці, вакцину отримають наші медики, військові і нацгвардійці”, - пояснив він.

Під час форуму спіч президента підсумувала очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка гарантувала безпечність та ефективність вакцин.

“Усі вакцини з ЄС гарантовано безпечні та дієві. Їх було ретельно перевірено незалежним Європейським агентством з лікарських засобів. ЄС – на боці України, як і був завжди, зокрема у важкі моменти вашої новітньої історії. Тому що всі ми – одна європейська родина”, - заявила вона.

Наразі Україна стала єдиною державою континенту, яка не отримала жодної дози з розроблених антикоронавірусних вакцин.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський виступив на відкритті форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді” із заявою про послаблення карантину в майбутньому. Він допустив, що обмеження можна послабити перш за все для людей, які вакцинувалися проти коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?