Зеленський назвав орієнтовні терміни вступу України до ЄС та НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав орієнтовні терміни вступу України до ЄС та НАТО

Зеленський назвав орієнтовні терміни вступу України до ЄС та НАТО
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, за 2 роки Україна зможе стати повноправним членом ЄС, а після перемоги над злочинною армією РФ — також приєднатись до НАТО.

Джерело: виступ Зеленського на саміті банку JP Morgan

Що відомо про орієнтовні терміни вступу України до ЄС та НАТО

Сьогодні є певні песимісти серед світових лідерів, які вважають, що для членства в ЄС Україні треба 10 років. Але вони переважно знають нас і іноді навіть бояться нашого духу, нашої енергії. Тому ми бачимо, що ми можемо бути у ЄС через два роки. І нам потрібні гарантії безпеки, - підкреслив голова держави.

За словами Зеленського, найкращою гарантією безпеки для України буде членство в НАТО.

Ми вважаємо, що будемо в НАТО раніше, ніж усі лідери вирішать, що наш пакет щодо гарантій безпеки є слушним. Тому що вони ухвалюють рішення повільно, це бюрократія... І я вважаю, що після перемоги ми будемо в НАТО, - наголосив президент України.

 У той же час, за прогнозами аналітиків міжнародного рейтингового агентства Moody's розв'язана Кремлем війна проти України буде затяжною, а на українську економіку очікує скорочення на рівні 2% реального ВВП в цьому році.

За прогнозом агентства, за цим послідує помірне відновлення економічної активності у 2024 році, яке буде зумовлене великомасштабною реконструкцією.

Незважаючи на високий ступінь невизначеності розвитку військового конфлікту, у своєму базовому сценарії Moody's очікує збереження макроекономічної та фінансової стабільності, - йдеться у прогнозі аналітиків.

Як зазначають аналітики агентства, війна та викликане нею переміщення значної частини населення (близько 20% довоєнного населення) збільшили ризики для здоров'я та безпеки та обмежили доступ до основних послуг та житла.

Економічний спад, спричинений війною, призвів до значного зростання безробіття та бідності. Це позначатиметься на кредитоспроможності України протягом багатьох років, враховуючи великі фінансові потреби, які виникнуть у зв'язку з реконструкцією критично важливої інфраструктури, -зазначають аналітики Moody's.

У той же час, структура варантів із прив'язкою до ВВП, випущених у рамках реструктуризації боргу у 2015 році, також становить фіскальний ризик у середньостроковій перспективі. Зокрема, при сценарії сильного зростання, викликаного відновленням, це може призвести до великих виплат інструментами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?