Зеленський назвав своє перше запитання українцям на опитування 25 жовтня
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав своє перше запитання українцям на опитування 25 жовтня

Зеленський назвав своє перше запитання українцям на опитування 25 жовтня
Джерело:  online.ua

У середу, 14 жовтня, президент України Володимир Зеленський звернувся до всіх українців - він нарешті вирішив відкрити завісу таємниці всеукраїнського опитування, яке раптово вирішив провести 25 жовтня на місцевих виборах. Український глава хоче дізнатися думку українців про введення в країні довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах. Про це йдеться в відеозверненні президента, опублікованому на його сторінці в Фейсбук, передає ONLINE.UA.

"Ми обіцяли всі важливі питання вирішувати разом з вами. І ми робимо перші кроки на цьому шляху. 25 жовтня на виборчих дільницях ти зможеш відповісти на 5 важливих питань. Отже, питання №1: чи потрібно ввести довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах ? ", - йдеться в зверненні Зеленського.

Український лідер закликав всіх жителів країни "прийти і вирішити", так як "буде так, як скажуть вони".

Нагадаємо, 13 жовтня Зеленський вперше анонсував проведення масштабного всеукраїнського опитування одночасно з місцевими виборами, 25 жовтня 2020 року. Президент розповів, що мова йде про п'ять питаннях, на які потрібно буде відповісти українців. За словами Зеленського, таким чином він рещіл дізнатися позицію простих громадян в певних складних питаннях, без розгляду їх на найвищому рівні. В цей же день в Офісі президента вирішили докладніше пояснити, до чого готуватися українцям 25 жовтня. Там офіційно заявили, що опитування, яке команда Зеленського намір провести, на відміну від конституційного референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків. При цьому перший віце-спікер Верховної Ради і представник президента в парламенті Руслан Стефанчук вирішив зізнатися, навіщо насправді Володимиру Зеленському це масштабне опитування. Він вважає, що ці ж питання потім зможуть винести на референдум.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спікер Верховної Ради Дмитро Разумков звернувся до українців і пояснив, що опитування громадської думки на виборах буде проходити за типом екзит-полу, в ході якого громадянам України будуть поставлені питання після участі в голосуванні і за межами виборчої дільниці. Голова ВРУ запевнив, що ніякі гроші на проведення всеукраїнського опитування 25 жовтня з держбюджету не виділялися, як і не було законів, які дозволяли б проведення опитування із залученням Центральною виборчою комісією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?