Зеленський назвав умови для проведення переговорів з Кремлем
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав умови для проведення переговорів з Кремлем

Зеленський назвав умови для проведення переговорів з Кремлем
Джерело:  online.ua

За словами президента України Володимира Зеленського, переговори з Кремлем можливі за умови припинення зброїної агресїі армії РФ та вбивств мирного населення.

Джерело:   виступ  на економічному форумі "Амброзетті"

Україна за певних умов готова до переговорів з РФ 

Ключове питання полягає в тому, чи існує сьогодні момент переговорів. Його сьогодні не існує, і не існувало довгі роки до цього. Агресія Росії почалася не вчора, війна йде 8 років. Тому має проявитися бажання Росії розв'язувати питання не війною і не вбивствами. Поки вона хоче вирішувати все силою, зазначив президент України.

За його словами, по-перше, кремлівська армія повинна відмовитись від окупації українських територій, якщо зацікавлена у переговорах та закінчені війни.

Другий важливий пункт - це бажання миру. Більшість країн у Європі підтримують Україну, але потрібне об'єднане бажання.

Третє бажання - це бажання російського суспільства закінчити війну. Росіяни повинні відчувати, що винні в цій війні, у своєму виборі, винні в замовчуванні. За словами Зеленського, громадянам РФ потрібно усвідомлювати, що немає іншої альтернативи тій, коли російські війська вийдуть з чужої землі.

Окрім цього Зеленський зазначив, що Україна може стати потужним експортером електроенергії до ЄС у якості альтернативи російському газу.

Україна готова нарощувати експорт електрики в країни ЄС, зокрема для цього важливо, щоб ЗАЕС повернулась в безпечний режим роботи і залишалась підключеною до української енергомережі, - зауважив голова держави.

За його словами, захопивши Запорізьку АЕС Кремль значно послабив можливості України щодо експорту електроенергії.

Глава держави додав, що навіть в умовах війни Україна готова збільшувати експорт електроенергії в європейські країни. Він закликав ЄС імпортувати українську електрику замість російських ресурсів.

Навіть зараз ми можемо експортувати такий обсяг електрики, який відповідає як мінімум 8% споживання всієї Італії. Україна може стати зеленим енергохабом для Європи, який замінить російські брудні енергоресурси. Брудні в різних сенсах цього слова і в екологічному, і в моральному, - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?