Зеленський назвав умови, за яких уряд Гончарука піде у відставку
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав умови, за яких уряд Гончарука піде у відставку

Зеленський назвав умови, за яких уряд Гончарука піде у відставку
Джерело:  ТСН

Новий уряд повинен зменшити комунальні тарифи для населення, інакше президент буде змушений ініціювати його відставку. Про це Володимир Зеленський розповів в своєму вчорашньому інтерв’ю телеканалу «1+1», повідомляє ONLINE.UA.

«Задача така поставлена новому уряду: вони повинні показати модель, і якщо не буде зменшення комуналки, будемо прощатися з урядом. Все, що вони зможуть, вони зроблять», – заявив президент.

Зеленський зауважив, що ціна комунальних послуг може залишитись такою ж, як і зараз, але тоді мають зрости доходи людей.

«Питання не в тому, яка ціна комуналки, питання – який відсоток від того, що людина отримує, пенсію чи заробітну плату, вона сплачує за комуналку… Комуналка може бути й такою ж, тому що є ринкові ціни і таке інше – тоді збільшуємо пенсії, субсидії, заробітну плату. Тобто ми говоримо про відсоток, не може 50%, 70%, 80% чи 90% від тієї суми, яку отримує людина, вона не може сплачувати за комуналку», – уточнив президент.

Володимир Зеленський додав, що Кабінет міністрів вже знає про його позицію і «щось готує» для зменшення комунальних тарифів.

Нагадаємо, що згідно законодавства новий уряд має імунітет на відставку протягом 12 місяців з часу призначення. 30 серпня новопризначений очільник Кабміну Олексій Гончарук повідомив, що збирається працювати в головному кабінеті Будівлі уряду не менше одного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?