Зеленський неочікувано висловився щодо розпуску парламенту
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський неочікувано висловився щодо розпуску парламенту

Зеленський неочікувано висловився щодо розпуску парламенту
Джерело:  online.ua

Сьогоднішня зустріч новообраного президента Володимира Зеленського з головами депутатських фракцій не принесла однозначного результату. Як повідомляє ONLINE.UA, обидві сторони не досягли бажаного компромісу щодо дати інавгурації, обмежившись заявами про необхідність дотримання регламенту.

Перед початком зустрічі з лідерами парламентських фракцій Володимир Зеленський заявив, що буде пропонувати депутатам призначити дату інавгурації на 19 травня. Ця пропозиція відповідає зареєстрованому вчора законопроекту позафракційного депутата Сергія Міщенка, який планує поставити саме цю дату на голосування на найближчому пленарному засіданні Ради 14 травня.

На самій зустрічі, за словами співголови депутатської фракції «Відродження» Віктора Бондаря, новий президент відмовився прямо відповідати, чи збирається він розпускати Раду. Переможець виборів лише повідомив, що це питання зарано обговорювати, оскільки він ще не має на це повноважень.

На думку віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка, бажання запропонувати депутатам 19 травня в якості дати інавгурації свідчить про те, що Володимир Зеленський все ж таки планує достроково припинити повноваження Ради.

Цікаво, що лідери двох найбільших фракцій в парламенті – БПП та «Народний фронт» проігнорували зустріч з майбутнім президентом, надіславши замість себе інших депутатів. Представника Радикальної партії взагалі не було.

Зустріч з Володимиром Зеленським завершилася тим, що більшість керівників фракцій заявили, що донесуть пропозицію нового глави держави до своїх колег, а відповідні рішення будуть прийматися на засіданні фракцій 14 травня. В цілому розмова з новообраним президентом, як пише віце-спікер Ірина Геращенко у своєму Фейсбуку, пройшла в конструктивній атмосфері.

Нагадаємо, що депутати пропонують дві різні дати інавгурації нового президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?