Зеленський несподівано приїхав в Чорнобиль - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський несподівано приїхав в Чорнобиль - що відбувається

Зеленський несподівано приїхав в Чорнобиль - що відбувається
Джерело:  online.ua

У неділю, 26 квітня, український глава Володимир Зеленський несподівано приїхав в Чорнобильську зону відчуження. Він облетів на вертольоті ділянку, яка постраждала внаслідок пожежі, і заслухав звіт міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, т.в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольги Буславець і глави ДСНС Миколи Чечоткіна про ліквідацію вогнищ загоряння. Подробиці поїздки Зеленського в Чорнобильську зону повідомила пресслужба Офісу президента України, передає ONLINE.UA.

Зеленський після обльоту Чорнобильської зони зазначив, що вогонь знищив велику ділянку лісу - понад 11 тисяч гектарів. Він зізнався, що тільки на висоті зрозумів, наскільки небезпечна професія рятувальників, які ліквідують пожежі.

"Ми вам вдячні за вашу велику роботу. Зараз на висоті, з вертольота, ми побачили справжній результат вашої праці. Ви для нас - герої", - сказав глава держави, звертаючись до рятувальників і вручаючи їм державні нагороди.

Разом із Зеленським Зону відчуження відвідав глава уряду Денис Шмигаль. Він також подякував рятувальникам за їх подвиг.

"У вашій особі ми передаємо подяку всім тим людям - сьогодні більше тисячі осіб працюють на ліквідації пожежі. Всім, хто поруч з вами стоїть пліч-о-пліч і робить цю роботу", - сказав прем'єр.

Також Зеленський і Шмигаль вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Вони поклали квіти до пам'ятника Героям Чорнобиля, який розташований на Чорнобильській АЕС, поблизу енергоблоку, де стався вибух в 1986 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський терміново звернувся до українців  і нагадав, що Чорнобильська трагедія стала лихом планетарного масштабу, наслідки якого повинні стати уроком для всього світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?