Зеленський несподівано провів переговори з Меркель - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський несподівано провів переговори з Меркель - що відомо

Зеленський несподівано провів переговори з Меркель - що відомо
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський та канцлерка Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову у вівторок, 11 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

За офіційними даними, перш за все йшлося про домовленості "нормандської четвірки" на зустрічі 9 грудня 2019 року та їх виконання.

"Глава Української держави поінформував співрозмовницю про безпекову ситуацію на Донбасі. Федеральний канцер висловила занепокоєння у зв’язку з недотриманням з боку незаконних збройних формувань режиму припинення вогню", - наголосили в ОПУ.

Окрім того, сторони торкнулися питання нового розведення військ на трьох ділянках. ого повинні узгодити на зустрічі Тристоронньої контактної групи вже у середу, 12 лютого.

"Під час розмови також ішлося про необхідність продовження персональних санкцій ЄС проти колишніх високопосадовців України, які підозрюються у зловживанні державними коштами та скоєнні злочинів під час Майдану", - додала пресслужба.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський в останньому інтерв'ю розповів, що сподівається на проведення виборів в ОРДЛО разом із загальними місцевими виборами в Україні. Попередньо таке голосування планується на осінь-2020, але щодо окупованого Донбасу немає рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?