Зеленський несподівано провів важливі переговори - що розкрили в ОПУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський несподівано провів важливі переговори - що розкрили в ОПУ

Зеленський несподівано провів важливі переговори - що розкрили в ОПУ
Джерело:  online.ua

До України прибув очільник турецького міністерства національної оборони Хулусі Акар. У п'ятницю, 10 липня, він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

За оприлюдненими даними, турецький представник підтвердив готовність Анкари до виконання угоди про нові 500 домівок для кримських татар, які виїхали з окупованого Криму. Українська сторона оголосила подяку партнерам за гуманітарні проєкти.

"Відзначивши посилення стратегічного партнерства між Україною й Туреччиною, співрозмовники обговорили реалізацію Дорожньої карти українсько-турецького співробітництва на 2020 рік, яку було підписано 22 червня цього року, під час візиту в нашу країну турецької делегації на чолі зі спеціальним радником і речником Президента Туреччини Ібрагімом Калином. Серед іншого, вказано на необхідність проведення найближчим часом чергового засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва, а також консультацій щодо укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною", - пояснили в ОПУ.

Також міністр оборони оцінив співпрацю з Києвом у військових питаннях. Було узгоджено незабаром почати розробку консультаційного механізму для підтримки безпеки у Чорному та Азовському морях.

"Сторони погодились опрацювати можливість укладення міжурядової угоди про співпрацю у сфері оборони. Під час розмови також було обговорено низку практичних питань співробітництва в оборонно-промисловій галузі", - підкреслив офіс за підсумками зустрічі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у червні важливі телефонні переговори відбулися між президентами України Володимиром Зеленським і Туреччини Реджепом Ердоганом. Перш за все державні лідери торкнулися теми подолання нової кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?