Зеленський провів термінові переговори - що про них відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів термінові переговори - що про них відомо

Зеленський провів термінові переговори - що про них відомо
Джерело:  online.ua

Важливі телефонні переговори відбулися між президентами України Володимиром Зеленським і Туреччини Реджепом Ердоганом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

За даними пресслужби, перш за все державні лідери торкнулися теми подолання нової кризи. Ердоган побажав Олені Зеленській скорішого одужання.

Також політики обговорили майбутнє відновлення авіасполучення, яке до COVID-19 було надзвичайно активним.

"Знаю, що деякі авіакомпанії хочуть відновити свої рейси – це дасть поштовх для поступового відновлення туристичної галузі", - підкреслив Зеленський.

Президенти торкнулися теми будівництва на Херсонщині житла для 500 сімей, які переїхали з Криму через окупацію Загалом українська сторона відзначила увагу, яку в Анкарі приділяють допомозі кримськотатарському народові.

"За моїм дорученням наш уряд опрацьовує текст українсько-турецького міжурядового меморандуму, який визначатиме технічні питання будівництва", - додав президент України.

Він подякував турецькій стороні за незмінну позицію щодо підтримки офіційного Києва та невизнання російської агресії.

"У контексті реалізації домовленостей восьмого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною й Туреччиною, яке відбулося 3 лютого в Києві, глави держав погодилися вжити додаткових заходів для фіналізації переговорів стосовно укладення Угоди про вільну торгівлю, а також посилити роботу низки галузевих двосторонніх механізмів". - підкреслили в ОПУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, авіасполучення України з іншими державами виявилося порушеним через пандемію COVID-19. Станом на кінець червня процес відновлення триває успішно, про що свідчить нова заява президента Володимира Зеленського.

За його словами, однією з перших країн, з якими Київ відновить авіарейси, стане Туреччина. Це може статися з 1 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?