Зеленський несподівано заявив про велику перемогу України - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський несподівано заявив про велику перемогу України - що сталося

Зеленський несподівано заявив про велику перемогу України - що сталося
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз" отримала від російського "Газпрому" 2,9 мільярда доларів США, які присудив Стокгольмський арбітраж під час суперечки про транзит. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку виконавчого директора компанії Юрія Вітренка.

"Так, Україна отримала 2.918 мільярдів доларів США від Газпрому на виконання рішення Стокгольмського арбітражу", - підтвердив він.

Окрім того, на подію відреагував особисто український президент Володимир Зеленський. За його словами, на державних рахунках вже зареєстровано вказано суму.

"Ще одна перемога. Для когось, може, й маленька. А для країни – велика. НАК "Нафтогаз України" отримав від "Газпрому" $2,9 млрд компенсації за рішенням Стокгольмського арбітражу. Гроші вже на українських рахунках – відповідно до досягнутих домовленостей", - підкреслив голова держави.

Нагадаємо, за домовленостями, російська сторона повинна була сплатити зазначені кошти у рамках узгодження нового контракту на транзит газу Україною. Він інших претензій у судах Київ та Москва відмовляються.

Як повідомляв ONLINE.UA, у кремлівському уряді заявили, що підписання офіційного документу щодо "миру" у газовій суперечці заплановано на 29 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?