Зеленський несподівано звернувся до прем'єр-міністра Великої Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський несподівано звернувся до прем'єр-міністра Великої Британії

Зеленський несподівано звернувся до прем'єр-міністра Великої Британії
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський привітав прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона з перемогою на виборах Консервативної партії, яка отримала більшість у британському парламенті. До колеги глава української держави звернувся у своєму телеграм-каналі, передає ONLINE.UA.

"Щиро вітаю Бориса Джонсона з перемогою. У цей ключовий період для Великої Британії ми бажаємо благополуччя нашим британським друзям і союзникам", - написав український лідер.

Окрім того, Зеленський підкреслив, що офіційний Київ абсолютно готовий працювати разом з британцями на благо обох народів, а також заради миру і процвітання у Європі.

Як відомо, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон ініціював проведення дострокових парламентських виборів через постійні зволікання з виходом з Європейського Союзу. У випадку перемоги консервативної партії він обіцяв провести Brexit до 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, нещодавно глава Європейської Ради Дональд Туск заявив, що британському уряду досить займатися "дурнуватими іграми" навколо Brexit. На його думку, вихід країни з Євросоюзу загрожує проблемами для обох сторін, а Лондон не може вирішити певні питання.

Як повідомляв ONLINE.UA, на тлі наближення Brexit голова британського уряду звернувся до Євросоюзу із закликом щодо компромісу у створенні угоди. Він нагадав про необхідність скасування механізму "бекстоп".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?