Зеленський невідкладно звернувся до королеви Єлизавети II - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський невідкладно звернувся до королеви Єлизавети II - перші подробиці

Зеленський невідкладно звернувся до королеви Єлизавети II - перші подробиці
Джерело:  online.ua

21 квітня королева та очільниця держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та 15-ти країн Співдружності націй Єлизавета II святкує свій день народження - їй виповнилося уже 94 роки. Український лідер Володимир Зеленський одним із перших привітав з днем народження королеву. На своїй сторінці у Twitter глава держави звернувся до Її Величності та передав вітання від усії українців, повідомляє ONLINE.UA.

"Від імені всіх українців я із задоволенням передаю теплі вітання Її Величності Королеві з днем народження! Королева є символом мужності, віри та відданості. Я бажаю Її Величності і всім британцям міцного здоров'я, гармонії і благополуччя", - зазначається в привітанні Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що Єлизавета народилася на Бретон-Стріт, 17 у Лондоні 21 квітня 1926 року у родині принца Альберта, герцога Йоркського, та його дружини — герцогині Йоркської. Її хрещення в Музичній кімнаті Букінгемського палацу провів Космо Ленг, архієпископ Йоркський 29 травня того ж року. Хрещеними батьками принцеси були: Георг V, королева Мері, принцеса Мері, граф Стратморський, герцог Конноутський та леді Елфінстоун. Свої імена вона отримала на честь матері, королеви Олесандри — своєї прабабусі по батьківській лінії та королеви Мері — бабусі. У родині її називали пестливим ім'ям «Лілібет» (Lilibet). Як онука короля по чоловічій лінії вона отримала титул британської принцеси та називалась — Її Королівська Високість принцеса Елізабет Йоркська. Вона росла, оточена любов'ю та піклуванням своїх рідних. Майбутня королева отримала домашню освіту, в основному з гуманітарним нахилом.

Принцеса "Лілібет" на обкладинці журналу "Time"

Проголошення її королевою Таємною радою Великої Британії відбулося у вівторок 7 лютого у Сент-Джеймському палаці. У Канаді окреме проголошення було зроблене Таємною радою для Канади того самого дня.

Варто зазначити, що королева є однією з найпопулярніших осіб Великої Британії. За останніми опитуваннями, її підтримують близько 80 % підданих.

З 9 вересня 2015 року королева також є монархом, який в історії Великої Британії правив найдовше. Попередній рекорд належав королеві Вікторії, яка правила в країні 63 роки, 226 днів, 16 годин та 23 хвилиниу період з 1837 до 1901 року. Станом на 21 квітня 2020 правління Єлизавети II триває вже 68 років та 75 днів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британська королева Єлизавета II ухвалила несподіване рішення через коронавірус — вперше в історії вона наказала скасувати урочистий гарматний салют на честь свого дня народження.  Урочистий салют монархиня вважає недоречним на тлі трагічних подій, пов’язаних з пандемією коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?