Зеленський невідкладно звернувся до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський невідкладно звернувся до усіх українців

Зеленський невідкладно звернувся до усіх українців
Джерело:  online.ua

29 вересня глава держави Володимир Зеленський звернувся до українських громадян, аби нагадати усім, що в урочищі Бабин Яр стратили тисячі людських доль, а родини винищували цілими поколіннями. Український лідер наголосив, що це численні нагадування людству, до чого призводять ксенофобія, расизм та нетерпимість. Бабиному Яру нацисти вбили майже 34 тисячі людей. А за два наступних роки, за різними підрахунками, – від 70 до 200 тисяч. Про це написав президент Володимир Зеленський у день 79-х роковин масових розстрілів мирного населення нацистами. Також глава держави поклав квіти до пам’ятника "Громадянам і військовополоненим, розстріляним нацистами у Бабиному Яру". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Страчені у Бабиному Яру – це тисячі зруйнованих людських доль. Тисячі родин, що їх винищили цілими поколіннями. Тисячі сповнених страху дитячих очей, які не розуміють, що їх ведуть убивати. Це тисячі нагадувань людству, до чого призводять ксенофобія, расизм та нетерпимість. І тисячі доказів, які всупереч науці показують, що далеко не в усіх людей є серце", - наголосив Володимир Зеленський.

Український лідер підкреслив, що 79 років тому у спільне минуле українського та єврейського народів була вписана чорна сторінка.

"Ми схиляємо голову перед усіма жертвами Бабиного Яру. І не маємо права забути ці страшні злочини. Ніколи знову", - додав глава держави.

Варто звернути увагу на те, що в церемонії вшанування також брали участь спікер парламенту Дмитро Разумков, глава Кабміну Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Також наголошується, що у присутності Глави держави міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко і член наглядової ради Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», президент Всесвітнього єврейського конгресу Рональд Лаудер підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю. Варто зазначити, що документ був підписаний на місці майбутнього меморіалу одразу після церемонії вшанування пам'яті жертв трагедії в Бабиному Яру.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що народні обранці висунули Зеленського жорстку вимогу - уже відома причина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?