Зеленський обговорив Донбас і війну з делегацією країн ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський обговорив Донбас і війну з делегацією країн ЄС

Зеленський обговорив Донбас і війну з делегацією країн ЄС
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський присвятив тему війни на сході зустріч з міністрами країн Бенілюксу, які напередодні відвідали передову на Луганщині.

Джерело: Офіс президента України

За оприлюдненими даними, учасниками зустрічі від іншої сторони стали міністерка закордонних та європейських справ, зовнішньої торгівлі та федеральних культурних інституцій Бельгії Софі Вільмес, міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок і міністр закордонних та європейських справ Люксембурга Жан Ассельборн.

Перш за все український лідер подякував європейським дипломатам за особистий візит у зону бойових дій.

“Я думаю, що важливо не на словах знати, що там відбувається, а побачити все на власні очі. Знаю, що ви були в місті Щастя Луганської області. Ви самі бачили, як ми ставимося до Донбасу. Ми вкладаємо гроші в інфраструктуру”, - наголосив Зеленський.

Він звернув увагу на необхідність не тільки вирішення окупаційної проблеми в регіоні, але й виконання такої політики, яка дозволить мешканцям з ОРДЛО перетинати лінію розмежування та почуватися людьми у власній країні.

Також президент проінформував європейських представників щодо поточної безпекової ситуації в зоні Операції Об’єднаних сил.

Своєю чергою представники держав Бенілюксу звернули увагу на спроби української сторони реально просувати врегулювання конфронтації попри усі провокації та саботаж переговорного процесу.

“Володимир Зеленський закликав країни Бенілюксу підтримати євроінтеграційні прагнення нашої держави, зокрема шляхом підписання декларацій щодо європейської перспективи України. Учасники зустрічі також обговорили питання Кримської платформи. Глава держави підтвердив запрошення керівництву Бельгії, Нідерландів та Люксембургу взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи 23-24 серпня 2021 року у Києві”, - резюмували в Офісі президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?