Ексрадник Путіна назвав терміни нового наступу РФ на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексрадник Путіна назвав терміни нового наступу РФ на Україну

Ексрадник Путіна назвав терміни нового наступу РФ на Україну
Джерело:  online.ua

Колишній радник очільника Кремля Володимира Путіна, Андрій Ілларіонов, попередив українців та міжнародну спільноту, що  Росія може почати нове вторгнення до України на Півдні – після липня 2021 року, адже саме тоді у Європі завершаться військові маневри НАТО.

Джерело: "Право на владу"

Колишній радник Путіна розповів, які плани у РФ щодо України

За словами аналітика, на рішення атакувати Україну може вплинути завершення будівництва "Північного потоку-2".

На думку Андрія Ілларіонова, ймовірність наступу виникає під час проведення навчань "Захід-2021". Однак експерт додав, що навіть найвища ймовірність – це ще не гарантія.

"Хотів би звернути увагу на місце: ймовірно, це Північна Таврія. Там проходить русло Північно-Кримського каналу, який йде до Криму", – наголосив колишній радник Путіна

Андрій Ілларіонов також повідомив, що офіційна Москва вже тривалий час поширює пропаганду щодо гуманітарної катастрофи, яка розвивається на півострові через те, що туди не надходить вода.

"Ця територія – її досить легко зайняти, і потім її дуже легко утримувати", – стверджує експерт.

Ілларіонов попередив про можливу небезпеку для України

За словами експерта, РФ зможе забезпечити прісною водою Крим, оскільки на Півдні є низка електростанцій, які забезпечують третину електроенергії України.

"Це означає третину економічного потенціалу країни. Крім того, самий захід – це Кінбурнська коса, біля якої відбувалося чимало битв в XVIII – XIX століттях... Якщо там опиняться війська окупанта, тоді весь Дніпровсько-Бузький лиман виявиться замкненим. І 2 найбільших порти України, Херсон та Миколаїв, зупиняться... Якщо ж Кремль зробить те, про що пишуть росЗМІ, тобто захопить 80-кілометрову смугу від Очакова до Одеси, України може втратити вихід до Чорного моря", – попередив колишній радник Володимира Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?