Зеленський обговорив з Ердоганом відновлення зернової угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський обговорив з Ердоганом відновлення зернової угоди

Зеленський обговорив з Ердоганом відновлення зернової угоди
Джерело:  online.ua

Зеленський і Ердоган провели телефонну розмову щодо зернової угоди, з якої кілька днів тому демонстративно вийшла Росія.

Джерело: Facebook  Володимира Зеленського

Зеленський та Ердоган розмовляли про продовження зернової угоди

Президент України Володимир Зеленський і турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган у п’ятницю, 21 липня, говорили телефоном про дію зернової угоди.

Зеленський подякував Ердогану за плідну зустріч у Стамбулі 7 липня і принципову позицію Туреччини щодо членства України в НАТО.

Ми скоординували зусилля щодо відновлення роботи Чорноморської зернової ініціативи. Розблокування „зернового коридору“ є абсолютним пріоритетом, — повідомив Зеленський.

Вихід Росії з зернової угоди провокує всесвітню продовольчу кризу

Президент нагадав, що через дії Росії світ знову опинився на порозі продовольчої кризи.

Загроза голоду нависла всього над 400 мільйонами людей у багатьох країнах Африки та Азії. Спільними зусиллями ми повинні запобігти глобальній продовольчій катастрофі, — наголосив він.

Також президенти України і Туреччини обговорили реалізацію української формули миру. Зеленський попросив Ердогана сприяти поверненню українських в’язнів, зокрема кримських татар.

Раніше Ердоган планував обговорити з Володимиром Путіним питання повернення РФ до зернової угоди.

17 липня Росія офіційно оголосила, що виходить з зернової угоди. Причина – повторний підрив Кримського мосту.

РФ відкликала гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі

Кілька ночей окупанти атакують ракетами і дронами південні регіони України — Одеську, Миколаївську та Херсонську області. У ніч на 19 липня вони прицільно вдарили по інфраструктурі портів Чорноморськ та Одеса, пошкодивши зернові термінали.

Зеленський говорив, що Росія знищила 60 тисяч тонн агропродукції, призначеної для Китаю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?