Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання

Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання
Джерело:  online.ua

15 лютого президент України звернувся до українців, закликав зберігати спокій та оголосив 16 лютого Днем єднання. 

Джерело: звернення Зеленського, указ №53/2022 на сайті Офісу президента

16 лютого буде Днем єдності

Під час свого звернення, Зеленський нагадав, що Україні вже не вперше називають дату ймовірного вторгнення РФ. Він зазначив, що з Україною ведуть війну на всіх фронтах.

На військовому – збільшують контингент навколо кордонів. На дипломатичному фронті намагаються позбавити нас права самостійно визначати зовнішньополітичний курс. На енергетичному – обмежують постачання газу, електроенергії та вугілля. На інформаційному фронті прагнуть посіяти паніку серед громадян та інвесторів через засоби масової інформації, - уточнив президент.

Проте президент запевнив, що керівництво держави розуміє всі ризики і постійно стежить за ситуацією, прораховує різні сценарії, готує відповіді на всі можливі агресивні дії.

Також він зазначив, що українська влада чітко знає, де поруч із кордонами України розташована російська армія, її чисельність, локації, оснащення та плани.

Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписаний. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність.

Зеленський закликав олігархів повернутися в Україну

Також президент закликав всіх олігархів та депутатів, які виїхали з України в останні дні. Він запропонував нардепам повернутися в Україну протягом 24 годин.

А тепер я хочу звернутися не до тих, хто залишився з Україною і в Україні, а до тих, хто її покинув у найвідповідальніший момент. Ваша сила не у ваших грошах та літаках, а в громадянській позиції, яку ви можете проявити. Поверніться до своїх людей та країни, завдяки яким ви отримали свої заводи та статки. Сьогодні кожен проходить справжній тест на громадянина України. Пройдіть його гідно. Нехай всі зрозуміють, для кого Україна – дійсно Батьківщина, а для кого – просто майданчик для грошей, - сказав Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?