Зеленський оголосив про грошову допомогу ФОП через карантин
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський оголосив про грошову допомогу ФОП через карантин

Зеленський оголосив про грошову допомогу ФОП через карантин
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський оголосив, що українські фізичні особи підприємці разом із найманими працівниками отримають грошову підтримку. Надання коштів пов'язане зі шкодою, яку завдає введений карантин вихідного дня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеоблог політика.

За його словами, незабаром відповідні законопроєкти подадуть до Верховної Ради. Допомогу отримають виключно ті підприємці чи робітники, які зіткнулися із закриттям закладів на карантин.

Наразі йдеться про надання 8 тисяч гривень, загальний "фонд" допомоги становитиме близько 10 мільярдів гривень.

"Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника... Якщо через посилення карантину ваша діяльність забороняється, ви отримаєте компенсацію на сплату ЄСВ за своїх найманих працівників", - стверджує Зеленський.

Компенсація передбачається для внесення єдиного соціального внеску за робітників, загальна сума такої допомоги сягає 1,5 мільярда гривень для 120 тисяч юридичних осіб.

В ОПУ планують ввести податкові канікули, вони торкнуться 200 тисяч ФОП з 1-ї групи. Водночас відновлюється програма підтримки бізнесу, яку реалізовували навесні.

"Це матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років. Це компенсації з часткового безробіття", - згадав президент.

Він закликав підтримувати улюблені гастрономічні заклади замовленнями їжі через доставку.

Як повідомляв ONLINE.UA, український та ізраїльський уряди узгодили введення нової зони вільної торгівлі між двома державами. Вона почне функціонувати вже незабаром — з 1 січня 2021 року, пояснив президент Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?