Зеленський оголосив про розрив дипвідносин України з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський оголосив про розрив дипвідносин України з Росією

Зеленський оголосив про розрив дипвідносин України з Росією
Джерело:  online.ua

Україна розірвала дипломатичні відносини із Росією. Відповідне рішення ухвалив президент України Володимир Зеленський 24 лютого на тлі російської атаки.

Джерело: брифінг Зеленського

Україна розірвала відносини з Росією

МЗС України направило президенту запит на розрив дипвідносин із РФ ще 22 лютого. Це сталося після того, як глава Кремля Володимир Путін оголосив про визнання так званих "ЛНР" та "ДНР".

Цей ранок увійшов до історії, але ця історія різна абсолютно для нашої країни та для Росії. І ми розірвали дипломатичні відносини із Росією. Україна захищається і не віддасть своєї свободи, хоч би що думали в Москві, — сказав Зеленський.

МЗС України у свою чергу закликає українців негайно залишити територію Росії та не планувати до РФ. У дипломатів може бути обмежені можливості надання консульської допомоги біля РФ.

Зеленський закликав українців захищати країну

Зеленський закликав усіх українців підтримувати українську армію. Він заявив про готовність зняти санкції РНБО з усіх громадян, котрі готові зі зброєю в руках захищати Україну у складі територіальної оборони.

Росія підло і самогубно напала рано-вранці на нашу державу - так само, як це зробила фашистська Німеччина в роки другої світової війни. ЗСУ ведуть важкі бої, відбиваючи атаки агресора по всій країні, але ворог зазнає серйозних втрат, і втрат буде ще більшим. Я хочу сказати, що ми знімемо санкції з усіх громадян України рішенням РНБО, які готові зі зброєю у руках захищати нашу державу у складі тероборони, - додав глава держави.

Президент наголосив, що в Україні вже видають і продовжать видавати зброю всім охочим, здатним захищати суверенітет України.

Від кожного громадянина України залежить майбутнє нашого українського народу. Кожен, хто має бойовий досвід і може приєднатися до оборони України, повинен негайно прибути до відповідних центрів комплектації. МВС залучає до захисту держави ветеранів, – сказав президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?