Зеленський оцінив прогнози військової розвідки щодо термінів завершення війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський оцінив прогнози військової розвідки щодо термінів завершення війни

Зеленський оцінив прогнози військової розвідки щодо термінів завершення війни
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, Україна зацікавлена у якнайшвидшому завершенні війни проти окупаційної армії РФ та звільненні всіх окупованих територій. Однак терміни завершення війни спрогнозувати неможливо.

Джерело: пресконференція президента України

Що каже Зеленський та представники військової розвідки ЗСУ 

Президент у відповідь на запитання журналістів щодо прогнозів стосовно термінів завершення війни, які озвучував керівник ГУР Кирило Буданов, зазначив, що ситуація може стрімко змінитись у будь-який момент.

Зокрема, Буданов прогнозував, що навесні має відбутись переломний момент у війні проти окупаційної армії РФ.

Я обожнюю слухати Буданова. Кирило молодець, професійна людина. Ми розуміємо, що є висновки розвідок на основі положення ворога, їх стабільності..Є розуміння, коли вони ставали більш слабкішими і на основі цього можна робити ті чи інші висновки, - наголосив Зеленський.

Президент зауважив, що неочікувано Іран може підписати контракт з РФ щодо поставок озброєнь.

Можна було робити одні висновки щодо закінчення війни, це одні прогнози, а потім ти розумієш, що бац хтось за спиною домовився, є серйозний контракт і що за це РФ пропонує. Це різні речі, які змушують змінювати тактику і стратегію ведення війни, бо ресурс у нас обмежений, розтягувати війну ми не зацікавлені. Але вибір як закінчити війну і термін - ми обираємо як закінчити війну. Ми могли б віддати території і війни б не було, але ми обрали правильний шлях. Коли такий вибір - треба дивитись на ресурс, бо ми не знаємо, коли ця війна закічиться, - зазначив Зеленський.

Що відомо про ситуацію на фронтах

За інформацією аналітиків військової розвідки Міноборони Великої Британії, на сході України продовжуються запеклі бої. Українські військові намагаються прорвати оборону окупантів на Луганщині.

Зі свого боку кремлівські загарбники не припиняють спроб штурмів у напрямку Бахмута на Донеччині.

 Українські військові атакують позиції окупантів по лінії річки Оскіл на підступах до Сватового та Кремінної. Росіяни продовжують спроби наступів на Бахмутському напрямку.

За даними карти, на південному фронті бойові дії призупинилися. "Затишшя" спостерігається після деокупації Херсонської області українськими військовими. На лівому березі Дніпра також немає змін.

При цьому, за даними британської розвідки, українські військові звільнили Кінбурнську косу, що у Миколаївській області. Хоча українська влада не повідомляла про її деокупацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?