Зеленський озвучив попередження Кабміну та Раді через скандальний законопроєкт
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський озвучив попередження Кабміну та Раді через скандальний законопроєкт

Зеленський озвучив попередження Кабміну та Раді через скандальний законопроєкт
Джерело:  online.ua

20 січня глава держави Володимир Зеленський екстрено звернувся до спікера українського парламенту Дмитра Разумкова та очільника Кабінету міністрів Дениса Шмигаля щодо необхідності дотримання міжнародних зобов’язань офіційного Києва при внесенні змін до законодавства у сфері публічних закупівель. Варто звернути увагу на те, що український лідер навіть уже надіслав лист главам виконавчої та законодавчої гілок влади. Він наголошує на законопроєктах, які передбачають виведення з-під дії закону "Про публічні закупівлі" здійснення закупівель товарів і послуг у різних сферах. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Офіс президента.

"Вказане суперечить основній меті та принципам закону, а також може створити підґрунтя для виникнення проявів корупції, що матиме негативний вплив на стан міжнародних відносин України, у тому числі з фінансовими організаціями... На сьогодні основні положення закону відповідають правилам здійснення публічних закупівель, встановленим директивами ЄС, а відтак усі зміни, що будуть вноситися, не повинні суперечити європейському законодавству у сфері закупівель", — йдеться в повідомленні на сайті президента.

Окрім того, Володимир Зеленський нагадав членам своєї команди, що цей закон, в першу чергу, спрямований на адаптацію законодавства нашої країни до законодавства Євросоюзу на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Як відомо, ця угода, зокрема, передбачає, що всі контракти укладаються шляхом проведення прозорих і неупереджених процедур з визначення виконавця.

"2З огляду на це глава держави звертає увагу на необхідність забезпечення більш зваженого підходу щодо опрацювання відповідних законодавчих ініціатив задля дотримання основних принципів здійснення публічних закупівель та міжнародних зобов’язань держави у цій сфері", — наголошують в ОП.

Як уже згадувалося раніше, в липні минулого року парламент схвалив у першому читанні законопроєкт №3739, який передбачає введення додаткового критерію у системі державних закупівель – рівня локалізації виробництва. Його з самого початку критикував глава КМУ Денис Шмигаль.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Віталій Шабунін пояснив, як команда Зеленського може зіпсувати відносини із Заходом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?