Зеленський озвучив пропозицію міжнародній спільноті щодо розвитку бізнесу в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський озвучив пропозицію міжнародній спільноті щодо розвитку бізнесу в Україні

Зеленський озвучив пропозицію міжнародній спільноті щодо розвитку бізнесу в Україні
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський звернувся з цікавою пропозицією до учасників міжнародної конференції "Україна: інвестиційна гавань в часи змін", яка стартувала в столиці нашої країни 11 грудня та присвячена прогресу реформ і покращенню умов для бізнесу в нашій країні. Варто звернути увагу на те, що вона зібрала близько тисячі учасників – представників бізнес-спільноти з понад 60 країн світу. Володимир Зеленський звернув увагу усіх присутніх на те, що Україна – динамічна європейська країна, яка вдосконалює свій інвестиційний клімат, щоб конкурувати на світовому рівні, створювати нові можливості для бізнесу та збільшувати прямі іноземні інвестиції. Президент зазначив, що офіційний Київ готовий до нових масштабних проєктів, які він зможе розвивати разом з міжнародними партнерами, передає ONLINE.UAз посиланням на сайт ОП.

Якстверджує Володимир Зеленський, попри серйозні виклики, протягом поточного року наша країна з допомогою бізнес-спільноти змогла здійснити історичні реформи: ухвалила законодавство про запровадження ринку землі, підвищила прозорість податкової системи, підтримала бізнес доступними кредитами, розпочала відкриту приватизацію, підписала перші концесійні угоди. Окрім того, президент згадав, що влада запустила "Дію" – це цифрова платформа для бізнесу та громадян, яка поставила Україну в ряд провідних країн з цифровими паспортами та онлайн-послугами.

Не забув Зеленський згадати і про прогресивну роль України в ІТ-галузі.

"Понад сто міжнародних компаній мають свої інноваційні потужності в Україні. Ми співпрацюємо з Microsoft, яка інвестуватиме понад 500 мільйонів доларів у розвиток хмарних сервісів в Україні», – наголосив глава держави.

Варто також звернути увагу на те, що провідними темами конференції стали: посилення захисту прав інвесторів, стимулювання залучення інвестицій у малий і середній бізнес, перспективи релокації виробничих потужностей в Україну, посилення комунікації між регіонами та світом, а також успішні кейси інвесторів у нашій країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерт розкритикував політику МВФ та ЄС щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?