Зеленський озвучив реальну причину відставки Разумкова
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський озвучив реальну причину відставки Разумкова

Зеленський озвучив реальну причину відставки Разумкова
Джерело:  online.ua

Пояснюючи причини відставки, президент Володимир Зеленський звинуватив спікера парламенту Дмитра Разумкова в тому, що той будує свою особисту політичну кар’єру і сторониться однопартійців. Таку заяву він зробив на пресконференції в готелі Rixos Prykarpattya у Трускавці.

 Джерело: Facebook-сторінка партії "Слуга народу"

"Партія має мільйон питань. Я вчора чув ці мільйон питань до Голови Верховної Ради як не до Голови Верховної Ради, перш за все, а як до людини, яка делегована цією командою. Ми всі розуміємо, що сьогодні він не є членом цієї команди, він про це говорить достатньо відкрито. Незважаючи на відкриті розмови, є і закритий формат різних розмов з ним. Ми розуміємо, що він хоче бути не просто суб'єктом і сторониться вже своїх однопартійців. Чому?", - прокоментував Зеленський.

Зеленський також дав зрозуміти, що відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови ВР він сприймає як внутрішньофракційне питання.

Президент назвав головною проблемою, що Разумков "витягнув" розбіжності на офіційний рівень і в публічну площину, хоча насамперед повинен був говорити з партією. "Це досить образливо звучить для команди, яку він не вважає своєю", – заявив Зеленський.

Перенесення конфлікту у публічний простір

"Я вважаю, що найголовніша проблема - що Дмитро Олександрович витягнув це (конфлікт із партією "СН", - ред.) на офіційну платформу і, перш за все, повинен був обговорити це з партією, а потім уже виходити в публічну площину. Я думаю, що це достатньо образливо звучить для команди, яку він не вважає своєю. Але це - внутрішній процес", - сказав глава держави.

Серед інших питань, які стали основою прийняття командою СН рішення про звільнення стало також те, що, за словами, Зеленського, Разумков гальмував ухвалення деяких законопроєктів. Зокрема, не підтримував або утримувався від прийняття однозначного рішення щодо введення санкцій проти медіавласності олігарха Віктора Медведчука. Однією з погрішностей спікера Зеленський називає те, що Разумков видавав підписні листи для ініціювання імпічменту Президента на вимогу однієї із фракцій.

"Підписні листи на імпічмент Президента, і я це знав із засобів масової інформації, Голова Верховної Ради це видавав, ще пів року тому. Набрали вони, правда, 60 людей. Є така процедура, окей. Я не буду, як Президент, ображатися чи не ображатися, я не можу собі дозволити таких речей. На мені - велика відповідальність, тому я й сказав, що це внутрішній момент", - прокоментував Зеленський.

Читайте також:

  • У Раді відповіли, чи обговорюється відставка Разумкова

  • Разумков публічно висварив Трухіна після скандальної ДТП

  • Разумков натякнув на примусові відставки у Кабміні

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?