Зеленський озвучив свій спосіб врегулювання судової кризи в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський озвучив свій спосіб врегулювання судової кризи в Україні

Зеленський озвучив свій спосіб врегулювання судової кризи в Україні
Джерело:  online.ua

Тисячі українців станом на початок 2021 року залишаються невдоволені ефективністю правоохоронних органів та судів. Останньою демонстрацією їхньої позиції стали протестні акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, засудженого до 7 років ув’язнення. На цих акціях учасники вийшли з гаслами та плакатами про представників правоохоронних органів та резонансні справи на кшталт вбивства Павла Шеремета. Вже у вівторок, 2 березня, президент Володимир Зеленський виступив з оголошенням про затвердження Стратегії розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням Офіс президента.

Державний лідер відвідав район КПВВ “Щастя” на Луганщині разом з президентом Євроради Шарлем Мішелем. Разом з представником ЄС вони в режимі онлайн брали участь у Всеукраїнському форумі “Україна 30”.

“Вчора на форумі була презентована трирічна Стратегія розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства. Для втілення її у життя я налаштований найближчим часом підписати відповідний указ”, - анонсував Зеленський під час включення.

Для Мішеля цей особистий візит в Україну став першим. Він нагадав, що європейська сторона підтримує реформи, які життєво необхідні державі.

“Українські громадяни заслуговують на судову систему, що поважатиме правосуддя, застосовуватиме його й демонструватиме, що немає безкарності для злочинів”, - наголосив він.

Про намір просунути далі зміни в роботі судової системи в Україні Зеленський оголосив особисто на попередньому дні форуму 1 березня.

“Ми налаштовані розірвати це замкнене коло. Чесний і справедливий суд – це саме та частина моєї президентської програми, від якої значною мірою залежить виконання багатьох інших частин”, - стверджував тоді політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський публічно пообіцяв створити в Україні суд у смартфоні, який дозволить скоротити судовий процес і мінімізувати корупцію. Завдяки цьому "більшість бюрократичних процедур перейдуть в онлайн, що прискорить судовий процес, мінімізує корупцію та можливості для зловживань".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?