Зеленський підписав доленосний указ щодо українських земель
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав доленосний указ щодо українських земель

Зеленський підписав доленосний указ щодо українських земель
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський 15 жовтня підписав указ про передачу земель сільгосппризначення з державної до комунальної власності. З такою гучною заявою він виступив під час форму "Земля - народу". За словами глави держави, вже 26 жовтня 2020 року всі новостворені громади мають отримати землю в комунальну власність і зможуть використовувати кошти від землекористування для розвитку та благополуччя своїх громад, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні я підписую указ про заходи щодо передачі земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності. Ми повертаємо землі людям. З центру - на місця. Це логічно, і головне - це справедливо", — підкреслив Володимир Зеленський.

За словами президента, законодавство нашої країни забороняє продаж земель комунальної власності, що є гарантією того, що наступні покоління українців залишатимуться господарями своєї землі. Окрім того, глава держави звернув увагу на те, що місцеве самоврядування отримає у власність понад 2 млн гектарів землі.

"Це справді історичний день. Це красномовна, переконлива і найкраща відповідь всім, вибачте, брехунам та маніпуляторам, колишнім деяким президентам, прем'єр-міністрам, колишнім адвокатам, чинним кумам, сміливим блогерам, які ховаються десь в Іспанії, і "молодим прогресивним реформаторам. Всі вони в один голос кричали, що ми вкрали в українців землю. Після сьогоднішнього дня у них є лише два шляхи: або визнати свою помилку та вибачитись за свою брехню, або замовкнути і не заважати нам робити життя українців краще",  — наголосив український лідер.

Як уже згадувалося раніше, після місцевих виборів, які відбудеться 25 жовтня 2020 року, територіальним громадам передадуть у власність всі землі сільськогосподарського призначення, які мають належати ОТГ, але на сьогодні перебувають у державній власності. Що важливо розуміти, це понад 2 млн га земель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС Арсен Аваков та український олігарх Ігор Коломойський неабияк розлютилися на главу Офісу президента Андрія Єрмака і можуть лобіювати його звільнення. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?