Зеленський підписав ще один важливий закон: що потрібно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав ще один важливий закон: що потрібно знати

Зеленський підписав ще один важливий закон: що потрібно знати
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський підписав закон №10357, який дозволяє до 2030 року встановлювати домашні сонячні електростанції потужністю до 30 кВт на земельних ділянках і отримувати "зелений" тариф на електроенергію, відпущену в енергосистему. На сайті парламенту зазначається, що закон повернено з підписом президента, передає ONLINE.UA.

Очільник Держенергоефективності Сергій Савчук написав у Facebook, що завдяки цьому закону домогосподарство може розміщувати СЕСд до 30 кВт як на даху, так і на землі.

Також він наголосив, що вирішено питання встановлення відповідно до курсу євро "зеленого" тарифу СЕСд, розташованих на земельних ділянках, які було введено в експлуатацію до набрання чинності законом України № 2712. Окрім того, врегульовано рівень "зеленого" тарифу для об’єктів відновлюваної енергетики потужністю до 150 кВт.

Савчук зазначив, що за останні 5 років в Україні майже 12 тисяч сімей встановили та використовують СЕС загальною потужністю близько 280 МВт.

Як повідомляв ONLINE.UА, 21 липня на брифінгу у штабі партії "Слуга народу" після завершення голосування на дострокових парламентських виборах глава держави Володимир Зеленський пообіцяв усім українцям, що закон про імпічмент буде прийнятий новообраним скликанням Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?