Зеленський підписав ще один важливий закон: що потрібно знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський підписав ще один важливий закон: що потрібно знати

Зеленський підписав ще один важливий закон: що потрібно знати
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою Закон "Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Мінфіну.

Варто зазначити, що законопроєкт розроблений на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Документ запроваджує в українському законодавстві положення Конвенції про процедуру спільного транзиту.

Наразі Конвенція про процедуру спільного транзиту об'єднує 35 країн європейського регіону (члени ЄС, члени Європейської асоціації вільної торгівлі, Туреччина, Македонія та Сербія), які запровадили єдині для всіх договірних сторін правила декларування та контролю за транзитними переміщеннями товарів із використанням спільного ІТ-продукту (New Computerised Transit System, NCTS).

"NCTS – це ІТ-продукт, який дає можливість налагодити обмін інформацією про етапи митного оформлення товарів з використанням електронних повідомлень у режимі реального часу та підвищити ефективність використання системи аналізу ризиків", - пояснили у Мінфіні.

Як повідомляв ONLINE.UA, радник українського президента Андрій Єрмак розповів про наміри створити міжнародний договір, який підкреслить незалежний статус держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?