Зеленський підписав важливий для безпеки України закон
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав важливий для безпеки України закон

Зеленський підписав важливий для безпеки України закон
Джерело:  online.ua

У середу, 21 жовтня, український глава Володимир Зеленський підписав закон "Про розвідку", який є одним з проектів, необхідних для євроатлантичної інтеграції України. Цей документ розробили з урахуванням досвіду регулювання діяльності розвідувальних органів в країнах ЄС і НАТО - він удосконалив правові та організаційні засади функціонування розвідки, діяльності розвідувальних органів України та інших суб'єктів розвідувального співтовариства. Підписання закону відбулося під час відвідування Зеленським управління інформацією Державної прикордонної служби України з нагоди 17-ї річниці створення розвідки ДПСУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Сьогодні я підписую прийнятий Верховною Радою Закон України "Про розвідку". Реалізація положень цього закону дозволить створити ефективну систему української розвідки, яка буде відповідати характеру і масштабним актуальним загрозам національній безпеці України", - заявив Зеленський під час підписання закону.

Український лідер переконаний, що всі завдання, поставлені в законі, будуть виконані розвідкою на вищому рівні. Він також зазначив, що підписаний ним документ дає не тільки нові можливості для розвідки, а й покладає велику відповідальність на державу.

"Слід пам'ятати, що питання розвідки є пріоритетом, а матеріали розвідників - основою для прийняття важливих державних рішень. Саме тому цей закон - не тільки нові можливості і нові можливості для розвідки, а й велика відповідальність для держави, вимагає значного посилення стратегічної і оперативної складових розвідувальної діяльності, вдосконалення аналітичної роботи та якості отриманої інформації ", - підкреслив президент.

Нагадаємо, законопроект № 2142-д Верховна Рада прийняла 17 вересня. Згідно з його положеннями, розвідувальними органами в Україні є розвідувальний орган Міністерства оборони України, Служба зовнішньої розвідки України і розвідувальний орган Державної прикордонної служби. У їх основні завдання входять: своєчасне забезпечення розвідувальної інформації, сприяння реалізації національних інтересів України і протидія зовнішнім загрозам національній безпеці в певних законом сферах. У законі прописано, що загальне керівництво над розвідувальними органами здійснює президент України, а безпосереднє - їх керівники, яких призначає і звільняє з посади президент.

Раніше ONLINE.UA сооюбщал, що в Європарламенті на слуханнях комітету з іноземних справах підняли питання євроінтеграції України. Європарламентарі перспективно оцінюють шанси нашої країни вступити в ЄС, але все залежить від зусиль української влади в проведенні реформ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?