Зеленський підписав важливий законопроєкт - що необхідно знати
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав важливий законопроєкт - що необхідно знати

Зеленський підписав важливий законопроєкт - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 10 лютого, поставив підпис на законопроєкті "Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

Нардепи Верховної Ради підтримали документ під номером 473-ІХ 16 січня. У ньому пояснюється, що таке "маломобільні групи населення", "засоби безперешкодного доступу до об’єктів".

Окрім того, проєкт впроваджує заходи, які роблять можливим пристосування житла й навколишнього середовища для потреб відповідних людей

"Згідно з законом, облаштування засобів безперешкодного доступу до об'єктів житлово-комунального та громадського призначення, зокрема до під'їздів та / або квартир у житлових будинках, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення може здійснюватися за відсутності документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою", - зазначили в Офісі президента.

За офіційними даними, законопроєкт чинний вже у день після його оприлюднення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у листопаді 2019 року у Верховній раді анонсували заміну радянської "інвалідності по групах" на Міжнародний класифікатор функціональності. Саме такою системою користуються у країнах Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?