Зеленський підписав закон про націоналізацію майна РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав закон про націоналізацію майна РФ в Україні

Зеленський підписав закон про націоналізацію майна РФ в Україні
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів».

Джерело: ВРУ

Російське майно вилучатимуть на користь Україні

Цей закон був прийнятий Верховною Радою України, тепер його підписав президент.

Закон визначає правові засади примусового вилучення з мотивів суспільної необхідності об’єктів права власності (включаючи випадки, за яких це настійно вимагається військовою необхідністю) Російської Федерації, як держави, яка почала повномасштабну війну проти України, та її резидентів.

Відповідно до Закону, примусове вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів здійснюється без будь-якої компенсації (відшкодування) їх вартості, враховуючи повномасштабну агресивну війну, яку Російська Федерація розв’язала і веде проти України та Українського народу, - зазначено в повідомленні ВРУ.

Нагадаємо, що 9 березня Зеленський підписав закон про посилення відповідальності про державну зраду та диверсію.

Тепер такі засуджнені не підпадатимуть під амністію. Також за держзраду та диверсію передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’ятнадцяти років до довічного позбавлення волі з обов’язковою конфіскацією всього майна.

Закон передбачає максимальне та справедливе покарання тих громадян, які в умовах воєнного стану вчинять дії, направлені на послаблення обороноздатності нашої країни, посягають на суверенітет, або спричинять будь-яку шкоду цивільному населенню України, - йдеться у поясненні до Закону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?