Зеленський підписав закон про зміни адміністративно-територіального устрою Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав закон про зміни адміністративно-територіального устрою Криму

Зеленський підписав закон про зміни адміністративно-територіального устрою Криму
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим».

Джерело: Представництво президента України в Криму

Про що йдеться в законі про зміну устрою Криму

Метою закону є підготовка підґрунтя для деокупації півострова. Кабмін протягом одного місяця має визначити території та адміністративні центри територіальних громад в Автономній Республіці Крим.

Протягом трьох місяців Кабмін має творити районні державні адміністрації нових районів та внести на розгляд парламенту законопроєкт про особливості відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим після деокупації.

Закон передбачає декомунізацію та перейменування окремих населених пунктів та районів АРК вже зараз, а не після деокупації.

Упевнені, що цей крок є дуже важливим на шляху до деокупації та повоєнного відновлення Кримського півострова, - зазначили у представництві.

Деокупація Криму

23 серпня у Києві пройшов третій саміт Кримської платформи. Він пройшов у у змішаному форматі – учасники були присутні як особисто, так і онлайн. Загалом у саміті взяли участь 64 країни.

У травні Зеленський ухвалив склад Консультативної ради з деокупації Криму та Севастополя. Туди увійшли голова ОП та його профільні заступники, секретар РНБО, міністр з реінтеграції ТОТ, постійний представник президента в Криму, міністри, очільники силових відомств, депутати тощо. До ради увійшов нардеп Мустафа Джемілєв, перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов, голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

29 вересня Кабмін ухвалив Стратегію деокупації Криму та заходи її реалізації.

Читайте також:

  • Від чого залежатиме сценарій звільнення Криму — відповідь Зеленського

  • Яким буде звільнення Криму — прогноз Зеленського

  • Шлях до дипломатії з РФ лежить через поле бою — Кулеба

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?