Зеленський підписав законопроєкт про ринок землі - усі деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав законопроєкт про ринок землі - усі деталі

Зеленський підписав законопроєкт про ринок землі - усі деталі
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський поставив підпис на законопроєкті №552-ІХ - "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За цим документом в Україні у майбутньому відкриють ринок землі сільськогосподарського призначення. В ОПУ пояснили, що це — забезпечення конституційних прав українців, адже фермери та власники ділянок зможуть дійсно розпоряджатися землею.

"Це історичний момент для всіх українців і для мене особисто. Україна чекала на цей закон з часу здобуття незалежності. Це була нелегка боротьба. Але ми знали, що робимо це для українців", - додав Зеленський.

Згідно із законом, вже 1 липня 2021 року власниками ділянок до 100 гектарів можуть становитися виключно українці. З 1 січня 2024 року володіти землею зможуть фірми, однак лише ті, якими володіють українців. У таких юридичних осіб буде можливість купувати до 10 тисяч гектарів землі.

Водночас вводиться заборона на придбання державних чи комунальних земель. Доля участі іноземців на ринку — питання для спеціального референдуму у майбутньому.

"Крім того, що закон забезпечить повноцінну реалізацію права приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення для громадян України, він сприятиме значному розширенню інвестиційних можливостей в аграрному секторі", - додали в ОПУ.

Нагадаємо, нардепи Верховної Ради підтримали законопроєкт 31 березня. Він став приводом для масштабних суперечок та дискусій. У парламенті існує ціла група посадовців, які відстоювали думку про неприпустимість відкритого ринку землі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Зеленський виступив із дорученням до Кабміну щодо відкриття продовольчих ринків в Україні під час карантину. Наразі мовиться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українських громадян та дають можливість збуту продукції малим фермерам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?