Зеленський підтримав петицію про візовий режим для громадян РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підтримав петицію про візовий режим для громадян РФ

Зеленський підтримав петицію про візовий режим для громадян РФ
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський підтримав запровадження візового режиму для громадян Росії на тлі повномасштабної російської агресії та доручив уряду опрацювати це питання.

Джерело: відповідь Зеленського

Зеленський підтримує візовий режим з РФ

Дякую всім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію. На тлі повномасштабної російської агресії порушене питання є важливим і нагальним, відтак необхідність посилення режиму контролю за в’їздом громадян РФ на територію України підтримую. З урахуванням викладеного Прем’єр-міністрові України Д. Шмигалю надіслано відповідного листа з проханням опрацювати вказане питання, - зазначив глава держави.

Петицію оприлюднили 11 лютого 2022 року. На початку травня петиція набрала 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду президентом.

Нагадаємо, що раніше президент РФ Володимир Путін підписав закон про призупинення низки візових преференцій для громадян більшості країн Європи.

Закон запроваджує візовий режим для власників дипломатичних паспортів – громадян країн ЄС, Швейцарії, Норвегії, Данії, Ісландії, Ліхтенштейну, а також скасовує візові преференції для членів офіційних делегацій, національних та регіональних урядів та парламентів, конституційних та верховних судів, а також для журналістів із перелічених країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?