Зеленський підтримав план Кабміну щодо скасування карантину - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підтримав план Кабміну щодо скасування карантину - що відомо

Зеленський підтримав план Кабміну щодо скасування карантину - що відомо
Джерело:  online.ua

Скасування карантину в Україні повинно бути плановим і помірним. Сьогодні в країні як і раніше зростає число заражених коронавірусом, тому влада повинна дотримуватися плану Кабміну щодо часткового пом'якшення карантинних обмежень. В першу чергу, мова йде про запуск транспорту і метро - його не можна запускати до 22 травня. Про це заявив український глава Володимир Зеленський, який на засіданні 7 травня підтримав план уряду щодо пом'якшення карантину в країні, повідомляє ONLINE.UA.

На засіданні з Зеленським глава українського уряду Денис Шмигаль повідомив, що за планом відкриття метрополітену і запуск транспорту не може відбутися до 22 травня. За словами глави Кабміну, ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням епідемії коронавіруса, ситуація з яким ще не стабілізувалася.

"Плановий помірний підхід до виходу з карантину - це правильно. Не дивлячись на втому, не можна ставитися до епідемії безтурботно. Сьогодні кількість заражених перевищує півтисячі. Транспорт - прямий спосіб поширення цієї небезпеки", - підтримав Шмигаля Зеленський.

Також члени уряду відзвітували президентові про велику кількість українців, яким вдалося вилікуватися від коронавіруса. За останню добу вдалося перемогти інфекцію 299 людям, а це рекордний добовий приріст людей, що одужали, за весь період пандемії в країні.

Нагадаємо, вже з 11 травня, в Україні почнуть пом'якшувати карантин. Але відбуватися скасування певних обмежень буде на чітких умовах. Прогулянки в парках, робота магазинів, салонів краси та перукарень будуть дозволені тільки при дотриманні дуже чіткого алгоритму. Він стосується дотримання соціальної дистанції і використання засобів захисту.

Другий етап пом'якшення карантину в Україні заплановано на 22 травня. Тоді планують дозволити побутове обслуговування населення, частково відновити роботу транспорту, спортзалів, готелів, закладів громадського харчування, освіти та культури.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як доведеться жити українцям після часткового скасування карантину. У МОЗ пояснили нові правила і стандарти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?