Зеленський обіцяє розібратися з поняттям обмеженої придатності
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський обіцяє розібратися з поняттям обмеженої придатності

Зеленський обіцяє розібратися з поняттям обмеженої придатності
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський під час вечірнього звернення розкрив деталі засідання РНБО щодо військово-лікарських комісій. За словами президента, він має намір розібратися з поняттям обмеженої придатності для українців.

Джерело: Володимир Зеленський

Зеленський хоче з'ясувати поняття обмежено придатних осіб

Як повідомляє український лідер, з цим проханням до нього звертаються майже всі командири української армії. Тому він хоче, щоб це поняття мало чітке значення.

Що важливо розуміти, одне із питань, що обговорювали під час засідання Ради національної безпеки і оборони, було поняття обмежено придатних осіб до служби у нашій армії.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що з цим поняттям пов'язані певні труднощі при тлумаченні.

Дуже довго це поняття давало змогу маніпулювати в питаннях комплектації підрозділів. Зокрема, бойових бригад, – пояснив глава держави.

Президент наголошує на тому, що все, що стосується придатності чи непридатності до військової служби українців, повинно бути максимально чітким.

У зв'язку з цим він має намір прояснити всі аспекти поняття обмеженої придатності.

За словами Володимира Зеленського, розв'язання цього питання вкрай важливо для того, щоб ці особи розуміли, як вони можуть допомогти обороні, і щоб у підрозділах була ясність, ким їх можуть і будуть комплектувати.

Що важливо знати про останнє засідання РНБО

30 серпня глава держави скликав засідання Ради національної безпеки і оборони, під час якого обговорювали корупцію у військово-лікарських комісіях.

Відомо, що було ухвалено декілька важливих рішень щодо функціонування ВЛК загалом.

Також повідомляється, що Володимир Зеленський доручив переглянути рішення ВЛК стосовно осіб, які могли виїхати за кордон з 24 лютого незаконно.

За його словами, над цим будуть працювати правоохоронці.

Ба більше, український лідер пообіцяв наслідки для тих чоловіків, хто виїхав за кордон за липовими довідками від ВЛК. Таким чином президент хоче зменшити корупцію у комісіях.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?