Чи буде посилення мобілізації — відповідь Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи буде посилення мобілізації — відповідь Зеленського

Чи буде посилення мобілізації — відповідь Зеленського
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, українські військові просять посилити мобілізацію в країні, однак для цього необхідно врегулювати питання щодо відповідної роботи військоматів та лікарських комісій.

Джерело: пресконференція глави держави

Що відомо про посилення мобілізації в Україні 

Скажу відверто, військові до мене звернулися, щоб дати можливість більше мобілізувати. Дуже важливо в цьому питанні розуміти, хто це робить і як. Тому питання військкоматів, питання ВЛК - дуже важливі. Потрібно прискорити процес, а потім розпочинати розмову про те, чи збільшувати, як, ким, чим, - зазначив Зеленський.

Зеленський щодо вступу в НАТО через територіальні поступки 

Глава держави підкреслив, що інформація про ймовірність вступу України до НАТО шляхом територіальних поступок Росії є штучною провокацією.

Зеленський зазначив, що українські військові продовжуватимуть звільнення українських територій з під російської окупації.

Зараз, чесно, ми трішки розслабилися в думках, що ми вже перемогли. Ми не перемогли. Я вважаю, що перший крок ми перемогли, коли не дали знищити нашу державу. І факт, що вони не спроможні нас сьогодні знищити. І цей факт - це важлива перемога, як наших військових, так і нашого народу, який залишався тут і, вибачте, пахав на цю перемогу, - підкреслив Зеленський.

За словами Володимира Зеленського, це не є остаточною перемогою, оскільки України ще повинна деокупувати усі свої території та повернути всіх українців. Після цього можна буде поставити крапку, або ж "з таким сусідом, три крапки".

Тому так і хочемо до НАТО. Не просто так. Але міняти НАТО на наші землі - це нечесна розмова, це нечесний діалог, це штучна провокація, - наголосив президент.

Зеленський про відмову перекидання додаткових сил ЗСУ із заходу на південь

За словами президента, ЗСУ не можуть перекинути додаткові підрозділи зі сходу на південь, адже це створить ризики наступу злочинної армії РФ у напрямку Харкова та Дніпра.

Щодо розтягування сил. У нас є Схід. Хтось розуміє, скільки там окупантів? 200 тисяч. Давайте візьмемо звідти наші сили і кудись їх перекинемо, наприклад, туди, куди нам потрібно, - підкреслив Зеленський.

Глава держави зазначив, що це дасть змогу російським військовим злочинцям за кілька днів захопити Слов'янськ та Краматорськ і далі вести наступ у напрямку Павлограда та Дніпра.

Я думаю, що саме така надія у них є. Харків. Ми не віддамо ні Харків, ні Павлоград, ні Дніпро. І нехай різні аналітики світу на це навіть не розраховують, - пояснив Зеленський.

Зеленський про вибори в США та військову підтримку Вашингтона 

Глава держави зазначив, що президентські вибори в США у наступному році у будь-якому разі вплинуть на військову підтримку України.

Він зазначив, що українські чиновники перебувають у постійному контакті з американськими, у тому числі на рівні глав держав. Зокрема, зараз відбувається розмова керівника Офісу президента Андрія Єрмака з радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном.

За словами Зеленського, темами таких переговорів є: формула миру, постачання зброї, посилення української протиповітряної оборони.

Президент нагадав, що наступного року у США відбудуться вибори.

Це, безумовно, матиме вплив на підтримку України. Безумовно, це може вплинути як позитивно, так і негативно. Ми зі свого боку робитимемо все, щоб підтримка США не спадала. Зі свого боку ми віддаємо весь свій час, всю свою енергію. Зі своєї сторони ми віддаємо увесь свій час, всю свою енергію, щоб постійно співпрацювати з США, - підкреслив Зеленський.

Водночас глава держави анонсував контакт з президентом США Джо Байденом та зустріч з представниками Конгресу США, яка відбудеться сьогодні, 23 серпня.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?