Зеленський планує звільнити очільника НБУ Шевченка — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський планує звільнити очільника НБУ Шевченка — Bloomberg

Зеленський планує звільнити очільника НБУ Шевченка — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський має намір відправити у відставку чинного очільника НБУ Кирила Шевченка. Ба більше, керівник Офісу президента Андрій Єрмак уже почав шукати кандидатів на заміну.

Джерело:  Bloomberg  з посиланням на трьох інсайдерів з оточення президента

Зеленський хоче відправити у відставку главу НБУ Шевченка

Як вдалося дізнатися британським журналістам від своїх анонімних джерел, Зеленський не задоволений роботою Шевченка. Насамперед йдеться про те, що у очільника Нацбанку склалися погані відносини з кількома топ-співробітниками регулятора, що призвело до хвилі відставок, яка обурила західних донорів, включно з МВФ".

Команда президента наразі називає інформацію про відставку Шевченкп "чутками", а також нагадує, що буде лише офіційна позиція, якщо буде якесь рішення щодо заміни Шевченка.

В Нацбанку, реагуючи на питання журналістів, відповіли, що у Шевченка "попереду багато важливих завдань", над виконанням яких команда "продовжує працювати".

"Зеленський перед тим, як запропонувати Раді звільнити Шевченка, хоче знайти йому заміну. За словами джерела, пошуком кандидатів займається керівник ОП Андрій Єрмак. Утім, за словами джерела, поки не ясно, коли процес буде завершено. Після появи новини про можливе звільнення голови НБУ українські облігації подешевшали. Так, дохідність доларових бондів з терміном погашення в 2033 році зросла на 18 б.п", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, декілька місяців тому про можливість звільнення Шевченка уже писали українські журналісти із "ЕП". Вони навіть називали 4 причини ймовірної відставки глави НБУ.

Окрім того, про загрозу відставки Шевченка писала й британська газета Financial Times з посиланням на свої джерела на Банковій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?