Зеленський похизувався новим енергетичним рекордом України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський похизувався новим енергетичним рекордом України

Зеленський похизувався новим енергетичним рекордом України
Джерело:  online.ua

Україна наразі повністю готова до опалювального сезону 2020/21, наголосив президент Володимир Зеленський під час послання до Верховної Ради. Він звернув увагу на безпрецедентний рівень паливних запасів держави перед зимою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ у залі засідань парламенту.

За словами президента, запаси газу та вугілля наразі сягнули рекордних обсягів.

"Ми забезпечили енергетичну безпеку і підписали новий п'ятирічний контракт з "Газпромом" на транзит газу, а також отримали 3 мільярди доларів, виграних в Стокгольмському арбітражі. Ми починаємо опалювальний сезон з рекордними запасами газу і вугілля", - пояснив Зеленський.

Український президент виступив з посланням нардепам вранці у вівторок, 20 жовтня. Він торкнувся найгостріших питань — коронавірусу, війни на Донбасі, корупції.

Нагадаємо, 1 січня 2020 року закінчувався контракт на транзит газу територією України з Росії до країн Євросоюзу, який підписували наприкінці 2009 року.

За каденції Зеленського цей контракт фактично пролонгували ще на 5 років, однак з іншими умовами. Для цього уряди України та Росії провели низку напружених переговорів.

Напередодні у НАК "Нафтогаз" виступили з прогнозом щодо повного заповнення паливом підземних газових сховищ. Згідно з оцінкою останніх років, таке становище для України стане безпрецедентним.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболев пояснив, Україна близька до заповнених сховищ вже у жовтні. Він додав, така ситуація склалася здебільшого завдяки приватним трейдерам. Наявна пропозиція газу на українському ринку впливатиме на його ціну для споживачів упродовж наступної зими, передбачається, що паливо дешевшатиме для людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?