Зеленський посилив покарання депутатів - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський посилив покарання депутатів - що відомо

Зеленський посилив покарання депутатів - що відомо
Джерело:  online.ua

З 16 січня 2020 року народних депутатів штрафуватимуть на великі суми за неперсональное голосування у Верховній Раді. Відповідний указ кілька днів тому підписав президент України Володимир Зеленський, а 15 січня він був опублікований в "Голосі України", тому вже сьогодні вступив в силу, повідомляє ONLINE.UA.

Відповідно до закону, нардепів будуть карати за кнопкодавство у вигляді штрафу від 3 до 5 тысяч неоподатковуваних мінімумів (51-85000 гривень). Головна мета закону - забезпечити належне виконання народними депутатами України повноважень в частині обов'язку персонального голосування.

Слід зазначити, що покарання депутатів за неперсональное голосування передбачено в рамках кримінальної відповідальності. Відповідні зміни були внесені до Кримінального кодексу України, Закон України "Про статус народного депутата України" та Регламент Верховної Ради України законом Зеленського, який 19 грудня ухвалив парламент.

Відтепер, апарат Ради зобов'язаний буде забезпечувати відеофіксацію голосування парламентаріїв, а спікер Ради уповноважений повідомляти про факт неперсонального голосування депутатами. На підставі повідомлення про факт порушення нардепом процедури голосування Лічильна комісія буде вилучати карту депутата-кнопкодава, а голосування буде проводитися повторно.

Нагадаємо, крім підписання закону про посилення покарання депутатів, Зеленський 13 січня підписав ще ряд важливих законопроєктів. Зокрема, президент затвердив законопроєкт, який стосується запобігання рейдерству земельних ділянок, підписав закон про визнання і підтримку пластового руху та закон щодо вдосконалення вищої освіти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський посилив соціальний захист учасників війни на Донбасі. Він підписав закон, згідно з яким ветерани, які отримали інвалідність в зоні АТО, зможуть отримувати безкоштовну медичну допомогу в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?