Зеленський поставив головне питання України Байдену
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський поставив головне питання України Байдену

Зеленський поставив головне питання України Байдену
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський озвучив свої очікування від нового президента США Джо Байдена. Він сподівається, що очільник Білого дома нарешті допоможе Україні завершити війну і захиститися від агресії Росії. Але, найголовніше, Зеленський розраховує, що Байден посприяє тому, щоб Україна отримала рівноправне членство в НАТО, оскільки це важливо не тільки для нашої країни, але і для безпеки всієї Європи. Президент України нагадав, що Байден часто говорить про європейську безпеку, тому поставив йому просте, але вкрай важливе питання - "чому Україна досі не в НАТО?". Це питання Байдену Зеленський озвучив в інтерв'ю телеканалу HBO, передає ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

"Ми вдячні за все. Але якщо ми, українці, і Україна хоче бути повноправним членом альянсу, рівноправним членом НАТО ... Це одне з найбільш важливих питань безпеки. Тієї безпеки, про яку говорить президент Байден. В такому випадку у мене є дуже просте питання : пане президенте, чому ми досі не в НАТО? ", - заявив Зеленський, кажучи про те, чого він чекає від США і Байдена.

Зеленський переконаний, що якби Україна була членом НАТО, то на Донбасі не було б війни, яку Росія веде проти нашої країни майже сім років. І це, на його думку, було б кращим захистом для Європи.

"Ми зараз захищаємо Європу. Ми вдячні Європі за її допомогу, за санкції. Ми вдячні Сполученим Штатам. Санкції важливі, але санкціями ви не можете повернути людських життів", - підкреслив президент України.

Важливо відзначити, що кілька днів тому новообраний президент США Джо Байден провів перші переговори з російським главою Володимиром Путіним - вони обговорили двосторонні відносини США і Росії, а також ситуацію на Донбасі і в Україні, з приводу чого у них виникли серйозні розбіжності. Байден говорив з Путіним жорстко і відверто. Як повідомили в Білому домі, президент США дав зрозуміти главі Кремля, що буде захищати суверенітет України і допомагати боротися з агресією Росії. Путін же категорично не згоден з позицією Байдена по Донбасу. У Кремлі заявили, що Путін не має наміру поступатися і буде невпинно доводити свою позицію до США та інших союзників України, поки не доб'ється власних цілей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в оточенні Зеленського вперше розповіли, як Трамп шантажував президента України, вимагаючи почати розслідування відносно сина президента США Джо Байдена Гантера у справі Burisma. Як відомо, за цей скандал Трампу хотіли оголосити імпічмент, але голосування тоді провалив Сенат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?