Зеленський поставив перед представниками МЗС надскладну задачу
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський поставив перед представниками МЗС надскладну задачу

Зеленський поставив перед представниками МЗС надскладну задачу
Джерело:  online.ua

Зеленський доручив українським дипломатам перетворити Україну за допомогою зовнішньої політики із проблемного на стратегічного партнера.

Джерело: Telegram-канал президента України

Реформи Зеленського у зовнішній політиці

Голова держави наголосив, що саме українські дипломати повинні запевнити західних партнерів України, що ті мають справу зі стратегічним партнером, чиї інтереси варто враховувати.

У наших дипломатів надскладне завдання: Україна має стати не проблемним, а стратегічним партнером, чию думку й інтерес світ не формально враховує, а реально зважає на них. Незалежно від того, в якій частині світу ви працюєте, і незважаючи на ваш ранг, ви всі для нашої держави, і для мене особисто - надзвичайні посли, - заявив Зеленський, вітаючи дипломатів із професійним святом.

Указ Зеленського про зміну порядку офіційних повідомлень у сфері зовнішньої політики

За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, підписаний президентом Володимиром Зеленським, про"Питання координації зовнішньополітичної діяльності держави" надає міністерству координуючу роль у зовнішній політиці і його підписання треба розуміти правильно.

Фото - wikipedia.org

Перш за все, Кулеба зауважив, що підписаний указ не про те, хто що може коментувати з приводу зовнішньої політики.

Президент Володимир Зеленський 22 грудня видав указ за яким лише троє офіційних представників можуть висловлюватися щодо зовнішньої політики України.

У тексті опублікованого указу №671/2021 зазначається, що лише президент України, прем’єр-міністр та міністр закордонних справ мають право висловлюватися з питань зовнішньої політики України.

Усім іншим державним органам під час здійснення зовнішніх відносин відтепер потрібно погоджувати з Міністерством закордонних справ України підготовку закордонних візитів, офіційні заяви та коментарі, що стосуються зовнішніх відносин, підготовку міжнародних договорів, проведення консультацій, переговорів, зустрічей, бесід тощо.

Міністерство закордонних справ відповідно надає офіційні роз’яснення щодо зовнішньополітичного курсу України.

Також указом визначено, що посадові особи та державні органи мають інформувати президента або МЗС про свої контакти з представниками іноземних держав і організацій. Термін – 10 днів, якщо інформація важлива – інформування має бути здійснено невідкладно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?