Зеленський поставив ультиматум Кличку щодо захисту Києва та України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський поставив ультиматум Кличку щодо захисту Києва та України

Зеленський поставив ультиматум Кличку щодо захисту Києва та України
Джерело:  online.ua

11 лютого український лідер Володимир Зеленський звернувся до мера Києва Віталія Кличка та кількох посадовців різних областей. Президент наголосив на важливості підготовки до можливого вторгнення РФ й дав на виконання цієї задачі 2 тижні.

Джерело: UA:Перший

Зеленський висунув ультиматум Кличку й пригрозив звільненням

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що все потрібно зробити протягом 2 тижнів. Мовляв, інакше будуть кадрові рішення. З такою заявою він виступив на президії Конгресу місцевих та регіональних влад 11 лютого.

За словами президента країни, станом на сьогодні найменш підготовленими до різних загроз є декілька регіонів. Серед них, зокрема, Маріуполь, Одесу, Київську область та саме місто Київ. Саме тому український лідер звернувся до голів ОДА цих областей, а також до Київської міської державної адміністрації. Як стверджує Володимир Зеленський, підготовка має бути "без імпровізації", а з консультаціями військових.

Щоб усе було згідно з законом про національний спротив. Сконтактуйтеся, за 2 тижні зробіть! У нас немає часу щось шукати, вирішувати, займатися політикою. В іншому разі будуть кадрові рішення, – пригрозив український президент.

Міноборони України розкритикувало ідею Кличка з теробороною

Не можна не згадати про те, що нещодавно команда глави Міноборони України Олексія Резнікова після заяв команди мера Києва Віталія Кличка про створення штабу тероборони нагадала, що глави громад не можуть очолювати формування Сил територіальної оборони.

Тут не місце піару та пересмикуванням. Ми усі спільно маємо працювати заради інтересів України, кожен — у межах своїх повноважень. Зміцнювати обороноздатність, а не шкодити їй, розбалансовуючи процес. Є чітка вертикаль Сил територіальної оборони. Її формують військові. Очільники громад не очолюють формування Сил територіальної оборони і мають діяти у межах своїх компетенцій, — сказав нещодавно Олексій Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?