Зеленський повернув Кучму у Мінські переговори - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський повернув Кучму у Мінські переговори - відома причина

Зеленський повернув Кучму у Мінські переговори - відома причина
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський повернув до переговорів Мінського процесу другого президента України Леоніда Кучму. З даною заявою він виступив в ході брифінгу 3 червня, передає ONLINE.UA.

За словами глави держави, він зустрічався з партнерами зі США, Німеччини, Франції та інших країн Євросоюзу і обговорював дуже важливе питання для кожного українця – припинення війни на Донбасі.

"У нас є спільна позиція. Це відновлення переговорів з приводу Донбасу у Нормандському форматі і розблокування Мініського процесу. Вже 5 червня буде тристороння зустріч (у Мінську -ред.) на чолі – я дуже хотів і намагався, щоб це була провідна професійна людина – з Леонідом Даниловичем Кучмою", – сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що українська сторона має свіжі напрацювання.

"У нас є дійсно дуже конкретні пропозиції, нові рішення, але ніхто територією і суверенітетом України торгувати не збирається", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше екс-помічник держсекретаря США та аналітик Інституту Маккейна Дейвід Креймер заявив, що ідея переможця президентських виборів Володимира Зеленського щодо перезавантаження мінського процесу є чудовою. Експерт також підкреслив, що шлях до встановлення миру в Україні  залежить від посилення міжнародного тиску на Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?