Зеленський повідомив українцям гарну новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський повідомив українцям гарну новину

Зеленський повідомив українцям гарну новину
Джерело:  online.ua

Українці, які постраждали через пожежі в Житомирській області, отримають фінансову допомогу. Питання компенсації Кабмін розгляне вже на цьому тижні. Таке невідкладне доручення уряду дав президент України Володимир Зеленський на нараді в понеділок, 20 квітня, повідомляє ONLINE.UA.

"Цю допомогу потрібно буде виділити з резервного фонду. Якщо люди втратили будинки, якщо їм потрібні будматеріали, треба подивитися, що потрібно, і допомогти. Держава повинна підтримувати громадян в такий складний період", - підкреслив Зеленський.

Урядовці та представники правоохоронних органів, які були присутні на нараді, повідомили президенту, що в результаті надзвичайної ситуації було відселено близько 50 осіб. Орієнтовна сума збитків через пожежі оцінюється в 25 млн гривень. У Кабміні уточнили, що багато згорілих будинків на Житомирщині були порожніми. В результаті спалаху вогню жертв серед населення немає.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков додав, що причиною масового поширення пожеж стали порушення правил пожежної безпеки. Він закликав змінити законодавство про заходи протипожежної безпеки, щоб запобігти подібним ситуаціям в майбутньому.

Раніше в Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що 20 квітня в Житомирській області продовжується гасіння окремих осередків пожеж на території двох лісництв, в Чорнобильській зоні відчуження - на території п'яти лісництв. Рятувальники також показали моторошне відео, на якому зафіксовано, як горять будинки в селах Магдин, Личмани і Колісники в Овруцькому районі Житомирської області.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 квітня Зеленський затвердив зміну бюджету України  на 2020 рік. Згідно з підписаним законом, в складі держбюджету утворюється Фонд боротьби з коронавірусом в обсязі 64,7 млрд грн, з якого фінансуватиметься доплати до зарплат медикам, надбавки до пенсій і непередбачені обставини, які можуть виникнути через поширення COVID-19 в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?