Зеленський пояснив, на якій стадії новий обмін полоненими
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський пояснив, на якій стадії новий обмін полоненими

Зеленський пояснив, на якій стадії новий обмін полоненими
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський оголосив, що офіційний Київ вже готовий до проведення нового обміну бранцями з Росією. Він пояснив представникам ОБСЄ станом на 6 листопада вже передали усі необхідні списки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політика під час відвідування Луганщини.

За його словами, зараз очікується виконання відповідних умов з протилежної сторони.

"Наступні речі, про які ми домовлялися — це обмін всіх на всіх. Ми передали на сьогодні пані Хайді Грау, керівнику ОБСЄ, списки з нашої сторони. Чекаємо відповіді від другої сторони", - пояснив Зеленський.

Президент сподівається, що такі питання обговорять під час наступного засідання Тристоронньої контактної групи.

Водночас на останньому контакті ТКГ керівник української групи дипломатів Леонід Кравчук звернувся до Росії із закликом про розблокування нарешті процесу дзеркального звільнення утримуваних осіб.

Нагадаємо, у п'ятницю, 6 листопада, президент Зеленський спрямував до лінії зіткнення на Донбасі, там він відвідав район КПВВ "Щастя", що повинен розпочати роботу. Також державний лідер провів зустріч з військовослужбовцями.

"Ви захищаєте інтереси нашої країни, наш суверенітет і територіальну цілісність. Я впевнений: завдяки стійкості наших героїв це обов’язково станеться з тимчасово окупованим Донбасом. Дякую вам за службу. Бережіть себе, наші родини і в цілому Україну", - додав Зеленський під час бесіди.

Як повідомляв ONLINE.UA, у російського президента Володимира Путіна продовжує нахабно ігнорувати вимоги офіційного Києва щодо ситуації на Донбасі. Так, цього разу офіційна Москва цинічно попередила українського лідера Володимира Зеленського, що планує й надалі продовжувати видавати російські паспорти українцям, що живуть на окупованих територіях. Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков почав стверджувати, що у такий спосіб Росія нібито захищає інтереси жителів Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?