Зеленський розповів, що буде з депутатами після зняття недоторканості
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розповів, що буде з депутатами після зняття недоторканості

Зеленський розповів, що буде з депутатами після зняття недоторканості
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський пояснив майбутній статус народного депутата після зняття недоторканості. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, нардепам не загрожує притягування до відповідальності за так звані політичні рішення.

"Хочу розвіяти всі міфи. У депутатів зберігається індемнітет. Вони не будуть нести відповідальності за політичні рішення. За голосування чи будь-які публічні виступи", - пояснив Зеленський.

Президент додав, що нардеп повинен бути покараний за кримінальні інциденти. Йдеться про, наприклад, смертельні ДТП чи участь у незаконному видобуванні бурштину.

Слід нагадати, індемнітет служить для гарантування виконання депутатом повноважень, бо захищає посадовця від наслідків за дії, згадані Зеленським.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський звернувся до нового уряду прем'єра Олексія Гончарука з дорученням щодо продажу майна у банкрутстві. Зокрема, до 2020 року Кабінет міністрів повинен запровадити проведення вказаної процедури виключно через систему ProZorro. Відповідальним за це став голова Міністерства юстиції Денис Малюська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?