Зеленський пояснив свої найважливіші рішення у терміновому відеозверненні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пояснив свої найважливіші рішення у терміновому відеозверненні

Зеленський пояснив свої найважливіші рішення у терміновому відеозверненні
Джерело:  online.ua

29 січня глава держави Володимир Зеленський опублікував невідкладне відеозвернення до українських громадян, в якому вирішив пояснити та прокоментувати свої найважливіші рішення та детально розповісти, що було зроблено останнім часом та, зокрема, які передвиборні обіцянки були виконані ним та його командою. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Телеграм-канал  президента країни.

 Володимир Зеленський наголосив, що хоче особисто прозвітувати про виконану роботу за тиждень. За його словами:

  • Була встановлена гранична ціна на газ для побутових споживачів – 6 гривень 99 копійок.

  • Запущена доступну для українців іпотеку – під 7%.

  • парламент успішно ухвалив президентський законопроєкт про референдум.

  • Створено Бюро економічної безпеки.

  • Також успішно відбувається реформа СБУ.

  • Підписано указ щодо премій, стипендій і грантів для найкращих учнів України.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що Кабмін вже встановив граничну ціну на газ для побутових споживачів – 6,99 гривні. Як стверджує президент, це ціна на весь опалювальний сезон і вона може бути меншою, проте не більшою.

"Це точно кінець планам деяких монополістів. Вони точно хотіли, аби зросли три речі: тарифи, їх власні кишені та невдоволення серед людей", – підкреслив український лідер.

За словами президента, представники місцевої влади та НАК "Нафтогаз" дійшли згоди, що на місцях тарифи на тепло та гарячу воду теж не підніматимуть.
Також Володимир Зеленський прокоментував ухвалений парламентом закон про референдум. Глава держави наголошує, що він надасть можливість українцям ухвалювати життєво важливі рішення для держави.

"Для декого це катастрофа, бо тепер важливі рішення зможуть приймати не вони (політики - ред.), а всі громадяни України на референдумі", – зазначив Зеленський.

Окрім того, Володимир Зеленський прокоментував й інші важливі рішення, які парламент підтримав 28 січня. Йдеться про створення Бюро економічної безпеки та реформування СБУ. Президент нагадав, що раніше обіцяв українцям, що Служба безпеки не буде займатися економічними злочинами. Він планує втілити свою обіцянку у реальність найближчим часом.

Також глава держави повідомив, що вже цьогоріч українські громадяни зможуть отримати іпотеку на житло під 7%.

"Ще два роки тому середня ставка іпотеки в Україні була 21%. Зараз буде сім",– наголосив президент.

Окрім того, Зеленський звернув увагу на те, що відтепер учні з найкращими здобутками у навчанні отримуватимуть грошові винагороди від держави.

  • найкращі учасники ЗНО щомісяця отримуватимуть президентську стипендію у розмірі 10 тисяч гривень;

  • переможці всеукраїнських учнівських олімпіад – разово по 20 тисяч гривень:

  • переможці міжнародних олімпіад – разово по 100 тисяч гривень.

За результатами ЗНО буде передбачено 250 стипендій для 10 учнів з кожного регіону України. Проте це станеться за умови, якщо дитина обирає та навчається в українському виші.

Окрім того, щорічно будуть виділяти гранти для навчання талановитих учнів за кордоном. В першу чергу, йдеться про університети Японії, США, Німеччини, Великої Британії. Однак є одна умова – після завершення навчання випускник має повернутись до України і попрацювати на на батьківщині на державній службі 3 роки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський скликав нараду щодо повернення Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?