Зеленський скликав нараду стосовно повернення Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський скликав нараду стосовно повернення Криму

Зеленський скликав нараду стосовно повернення Криму
Джерело:  online.ua

28 січня глава держави Володимир Зеленський екстрено скликав нараду, під час якої обговорив з членами своєї команди запуск "Кримської платформи". Як відомо, саме вона може стати найпотужнішим інструментом, який дасть змогу повернути Україні окупований Крим. У заході брали участь очільник Офісу Глави держави Андрій Єрмак, його заступник Ігор Жовква та глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба. Окрім того, зазначається, що присутні також обговорили план проведення урочистостей з нагоди 30-ї річниці незалежності України. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Стратегічно ці події мають відбутися із залученням міжнародної спільноти. Усі партнери та друзі України, лідери інших держав будуть запрошені листами за особистим підписом Президента", — сказано в повідомленні.

Також наголошується, що під час телефонних перемовин з іноземними лідерами президент України детально обговорює плани на майбутнє й запрошує долучитися до святкування та "Кримської платформи".

"Для України День Незалежності – велике свято. Але ми вже давно є рівноправним гравцем на міжнародній арені. Відзначення цієї важливої дати – 30-річчя незалежності – разом з нашими друзями й партнерами сприятиме зміцненню наших позицій. У 30 років ми ще такі молоді, у нас стільки попереду, але ми вже маємо безцінний досвід, який може укріплювати наші відносини й допомагатиме іншим", – підкреслив український лідер.

Володимир Зеленський нагадав українцям, що досі не було жодного майданчика для визначення шляхів повернення Криму.

"Ми не здамо наших територій. Ця страшна помилка сталася не за нас, але нам її виправляти. Це дуже неправильно, що ніхто не думав про повернення Криму з 2014 року й до мого приходу до влади. «Кримська платформа» стане майданчиком, який згуртує наших міжнародних партнерів, котрі підтримують територіальну цілісність і суверенітет України в міжнародно визнаних кордонах. Це для мене не порожні слова. За ними стоять чіткі дії", – підкреслив глава держави.

Варто зазначити, що саміт "Кримської платформи" планують провести напередодні Дня Незалежності, 23 серпня 2021 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в СБУ попередили про загрозу наступу Росії з боку Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?