Зеленський прибув до Берліна на VIP-літаку німецьких ВПС у супроводі винищувачів — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прибув до Берліна на VIP-літаку німецьких ВПС у супроводі винищувачів — фото

Зеленський прибув до Берліна на VIP-літаку німецьких ВПС у супроводі винищувачів — фото
Джерело:  online.ua

Володимир Зеленський у ніч на 14 травня прибув з візитом до ФРН. Президент летів з Риму до Берліна на VIP-літаку німецьких ВПС у супроводі німецьких же винищувачів.

Джерело: командування "Люфтваффе"

Зеленський прилетів до Берліна

Володимир Зеленський прибув з візитом до столиці Німеччини.

Вже в Берліні. Зброя. Потужний пакет. ППО. Відбудова. Євросоюз. НАТО. Безпека, — написав глава держави.

Для нас велика честь вітати президента України в повітряному просторі Німеччини! [Літак] A319 з Flugbereitschaft (ред. — авіазагін у німецьких ВПС, що забезпечує перевезення VIP-персон) забрав Зеленського в Римі в суботу ввечері. 2 винищувачі Eurofighter злетіли з авіабази Лехфельд і благополучно супроводили його до Берліна, – повідомляє командування "Люфтваффе".

З міркувань безпеки точна програма візиту Зеленського до Берліна поки не оголошується. За неофіційною інформацією, очікується його зустріч з Федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем.

Премія Карла Великого за європейські заслуги, яка була присуджена Зеленському і українському народу в грудні, буде вручена в Аахені в неділю вдень, — пише видання Spiegel.

Фото: twitter.com/Team_Luftwaffe

Зеленського до Італії супроводжували винищувачі

У суботу, 13 травня президент України приїхав до Італії. Такий візит відбувся вперше з початку повномасштабної війни.

У Римі Володимир Зеленський зустрівся з італійським президентом Серджо Маттареллою та планує візит до Папи Римського.

Никифоров в Instagram опублікував вражаюче відео. Літак українського лідера летів у супроводі винищувачів Eurofighter "Тайфун".

Таким чином Італійські ВПС вітали Зеленського у своїй країні.

Державне телебачення Італії повідомило, що під час прибуття президента в небі Риму була заборонена для польотів зона, а озброєну поліцію стратегічно розмістили на високих будівлях.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?